Sunday, March 26, 2017

American Modern House | Clark Court | Raleigh | North Carolina | In Situ Studio





The house sits atop a hill, under three large oaks, and is oriented towards a pond. Our clients, a young couple with a newborn, being inspired by Modern and Japanese design, challenged us to design an open house on a prominent site that would provide privacy and create intimate connections between the interior and exterior. As designers, their sophisticated tastes allowed us to work in a productive design collaboration.

The main volume is three stories – basement; ground level entry, kitchen, and offices; upstairs bedrooms and playroom. Windows and skylights target views of the pond and forest and admit generous light. A delicate pavilion extends southwest from the main volume and onto the most private portion of the site, under three large oak trees. Here, living and dining are sheltered under a broad, thin roof supported by four small columns and the hearth. Operable glass walls open this space to the yard. The slender form of the house and thin edges belie its large size.....more

Saturday, March 25, 2017

American Moedrn House | Cape Cod Beach House | Hariri & Hariri








Provincetown is a thin strip of low-rise buildings at the curved tip of Cape Cod. Despite it's known bohemian summering artist, writers, painters, and a historic gay community –the town still has little contemporary architecture. Only a few steps away from a masterwork of 20th-century architecture by Walter Gropius, this project takes form.

This 2400 Sqft. Beach House is located at the far end of the geographically exquisite Provincetown, on a dune facing a salt marsh and a mile-long stone breakwater. It is a two-story structure with 3 bedrooms, loft like living/dining/kitchen areas, large terrace and covered balcony spaces above. The contours and curvature of the land combined with the city's 23 ft. height limit were used to develop a snug, intimate relationship between the architecture and the site.......more

Friday, March 24, 2017

Austrian Modern House | Jewel Of Salzburg | Austria | Hariri & Hariri







Inspired by the defining natural elements of the City of Salzburg, this project takes form. The master plan of this development abstractly mimics the city and becomes the microcosm of the city of Salzburg itself, with the defining mountains and Salzach River flowing through.

To create a dialogue and a personal, meditative experience, we have cut a narrow creek at the edge of the rock wall, which guides and invites the public through the site. Just like the Salzach River, it creates a new boundary, provides movement, and extends the nature into the site. The old path is incorporated in this sequence where the water travels from the highest elevation on the site through a small waterfall and becomes the collector of melting snow water, icicles, and rocks. This pedestrian path is carefully designed to allow the public to enjoy the natural beauty of the forest and the rock face without disturbing the privacy of the residents. This water canal also provides a place for exhibition of outdoor water sculptures......more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...